WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Svi znamo da su internet pretraživači najznačajniji programi koje morate imati na svom računaru. Oni nam omogućavaju da sa lakoćom pretražujemo internet. U ovom članku ćemo vam zato predstaviti 5 super cool pretraživača koji pomijeraju granice.

U segmentu interent pretraživača dominiraju dva giganta to su Google Chrome i Mozilla Firefox. Međutim u ovom članku ćemo vam predstaviti 5 pretraživača koji su sasvim drugačiji od ova dva giganta.

Opera Neon

Ovaj pretraživač je kupio korisnike sa svojom jednostavnošću i modernim dizajnom. U ovom pretraživaču nema tabova, a umjesto tabova imate set ikona. Pretraga se također odvija iz samog pretraživača.

 

Vivaldi

Nazvan po Vivaldiju, ovaj pretraživač je napravio bivši šef i suosnivač Opera Softwara Jon von Tetzchner ( koji je dao otkaz u Operi 2011 godine). Ovaj pretraživač ima nekoliko super opcija koje su u skladu sa modernim i najnovijim tehnologijama.

Najnovija verzija ovog pretraživača donosi opciju da se pretraživač integriše sa sistemom Philips Hue smart lights, i ovo je jedini pretraživač koji ima tu opciju. Na ovaj način šema boja pretraživača prilagođava se samom sistemu Philips Hue smart lights.

 

MxNitro

Ovo je jedan od najbrži pretraživača koji postoji u svijetu. On nije samo brz u segemtnu surfanja internetom nego je brzi i pri pokretanju.

 

Tor Browser

Pretraživanje internetom anonimno, dakle bez toga da pretraživači i web stranice zapisuju vaše IP adrese, je veoma težak zadatak. Međutim moguće je izvesti pretraživanje internetom putem posebnih alata koji postoje na tržištu.

Za one koji žele da pretražuju internet potpuno anonimno Tor Browser (Preglednik) je najbolja solucija.

Torch

Ovo je interent pretraživač koji ima jako puno opcija a u isto vrijeme ima izvrsne performanse. Torch preglednik dolazi sa integrisanim plyerom, medija hvatačem (Media Grabber) (ovo vam dozvoljava da skidate video zapise i audio zapise sa interenta sa samo jednim klikom), igricama, torrent managerom i sa opcijom touch facelift koja vam omoguća va da promijenite dizajn facebooka.

 

Dakle ovo je bilo tih 5 cool pretraživača. Posebnu pažnju skrećemo na Torch pretraživač koji smo i mi nedavno otkrili i koji nas je douševio svojom svestranošću i izvrsnim performansama.