WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Borite se sa time da povećate broj posjeta na vašoj internet stranici ali vam nikako ne uspjeva da to realizujete. Ako je tako moguće je da je vaš “bounce rate” veoma visok.

Bounce rate jeste parametar koji daje postotak posjetioca koji su otišli sa vaše web stranice bez da su tražili drugi sadržaj na vašoj web stranici. Dakle posjetioci koji dođu na vašu web stranicu a ne poduzmu nikakvu akciju dakle ne odu na neku drugu stranicu ili članak unutar vaše web stranice smatraju se kao “bounce rate”. Google mjeri taj postotak i što je postotak veći Google smatra da vaša web stranica nije zanimljiva posjetiocima te je odmah rangira niže u odnosu na druge web stranice koje imaju manji “bounce rate”. Dakle što je manji “bounce rate” to je bolje.

Gdje mogu vidjeti moj bounce rate parametar?

Bounce rate parametar možete da vidite unutar Google analytics konzole. Tamo imate detaljnu analizu tog parametara kao i ostalih paramatara koje se tiču ponašanja posjetioca na vašoj web stranici.

Kako mogu da smanjim bounce rate?

Ako vam je bounce rate visok onda je potrebno da razmislite o novom konceptu internet stranice ili o novom konceptu marketing strategije.

Osim toga kod umanjivanja bounce rate pomaže i ovo:

Poboljšajte čitljivost vašeg teksta

Jedan od razloga zbog čega posjetioci napuštaju vašu web stranicu jeste mala čitljivost vašeg teksta. U svome radu naišli smo na dosta web stranica koje imaju jako dobar sadržaj ali im je čitljivost mala. Naime prilikom izrade web stranice developeri su koristili stari font ili je boja fonta jako loša ili je linija razgraničenja jako mala ili jako velika. Danas na web stranici mora biti jako lijep i čitljiv font. Za postizanje toga potrebno je jako mnogo iskustva jer to nije nešto što se uči u školama. Ako želite da poboljšate čitljivost vaše web stranice slobodno nam se obratite i mi ćemo to uraditi za vas. (KONTAKTIRAJTE NAŠ TIM).

Ovo gore navedeno je tehničko pitanje i to pitanje prepustite stručnjacima, a ono što vi možete da uradite jeste da poradite na formatiranju teksta. Dakle upotrebljavajte velike naslove te bulet liste i ostale elemente koji će omogućiti korisniku da lakše dođe do sadržaja.

Izbjegavajte popup-e!!!

Da li znate da više od 70% korisnika interneta negativno doživljava popup prozore na web stranicama. Većina tih osoba će napustiti web stranicu čim im se pojavi popup prozor.

Napravite primamljivu sekciju koja poziva na akciju

Vrlo je bitno da napravite primaljivu sekciju koja će posjetioca privući da poduzme akcij (da klikne na dugme). Ovo je vrlo bitno jer pozivi na akciju su standardne web tehnike kojima se smanjuje bounce rate.

Konstantno objavljujete sadržaj koji je zanimljiv vašoj ciljanoj publici

Trebalo bi bar jednom mjesečno da vršite objavu relevantnog sadržaja na vašoj web stranici.

Privucite prave posjetioce

Prilikom izrade marketing strategije morate da odredite svoju ciljanu skupinu koja će biti zainteresovana za sadržaj na vašoj web stranici. Samo ta ciljana skupina će poduzimati akcije te će čitati sadržaj vaše web stranice što će naravno doprinijeti manjem bounce rate.

Ubrzajte učitavanje web stranice

Ukoliko se web stranica sporo učitava onda će vrlo vjerovatno imati visok bounce rate. Naime prosječan posjetioc nema vremena da čeka dok se vaša stranica učita, posjetioci su navikli da se web stranice učitavaju jako brzo. Ako se vaša web stranica sporo učitava onda će posjetioci vrlo vjerovatno potražiti traženi sadržaj na web stranici vašeg konkurenta.

Niste u stanju da ubrzate web stranicu, nemojte da brinete naš tim će to učiniti za vas. (KONTAKTIRAJTE NAŠ TIM).