WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Digitalni marketing je plaćeno oglašavanje na raznim internet kanalima. Dakle ovdje se radi o plaćenom oglašavanju na Google, Facebook, YouTube i Instagram platformi. 

Google marketing

Ovo je jednostavno rečeno plasiranje vaših oglasa putem Google platforme koja nudi razne mogućnosti za plasiranje oglasa. Oglasi putem Google platforme mogu se plasirati na samoj tražilici kao oglasi gdje se vaš oglas pozicionira među prva tri rezultata kada neko traži određenu ključnu riječ, također ovi oglasi se mogu plasirati i na raznim portalima koji prikazuju Google oglase (većina portala i web stranica danas ima integrisane Google oglase tako da je doseg zaista visok).

Oglasi na Google tražilici

Ovo su oglasi gdje se vi pozicionirate među prva tri rezultata kada neko traži određenu ključnu riječ. Evo mi smo naprimjer u Google tražilicu kucali “Rent a car” i kao prvi rezultat izašao nam je sponzorisani link koji je podešen da se pokazuje na toj ključnoj riječi (slika ispod)

 

Prikaz Google reklame na tražilici

Kao što vidite ovdje Google pokazuje ove reklame samo kada neko kuca određenu ključnu riječ koja je vezana za vaš posao. Zbog toga što su ove reklame strogo ciljane one imaju najači ROI (Return on Investment) jer osoba koja kuca određenu ključnu riječ jeste i najzainteresovanija za vaše proizvode i usluge. Ovo je veoma zahvalan način promocije online, ali on zna često da košta i jako puno jer što je veća konkurencija na određenoj ključnoj riječi to je i veći iznos koji se plaća za klik.

Kako smo gore i naveli ovo je ubjedljivo najbolji način promocije online ali on zna često da bude jako skup ukoliko je konkurencija velika.

Mi za vas možemo da uradimo ovaj tip promocije gdje ćemo postaviti da se vi pojavljujete među prva tri na Google pretrazi za određenu ključnu riječ na lokaciji bilo gdje u svijetu.

Cijena osnovnog paketa promocije na tražilici iznosi 350 KM za 30 dana promicije. U sklopu ovog paketa dobijate profesionalnu izradu Google search kampanje koja je podešena da vas pokazuje među prva tri rezulata za određene ključne riječi koje nam vi dostavite. 

Oglasi na web stranicama i web portalima

Ovaj tip promocije je jako popularan jer za male pare možete doći do velikog broja posjetilaca no kvalitet tih posjetilaca neće biti kao što je u oglasima na Google tražilicama. Dakle ovi oglasi se prikazuju na web stranicama i web portalima koji su u Google reklamnom programu. U Google reklamnom programu nalazi se većina portala i web stranica tako da je doseg veoma veliki, osim toga tu su i aplikacije. Mi smo za primjer uzeli naš regionali portal na kome se nalaze Google reklame (slike ispod) i gdje umjesto ovih reklama može biti i vaša.

 

U mreži Google reklamnog programa osim ovoga protala nalaze se i svi ostali veliki i mali protali te razne mobilne aplikacije. Putem ovoga tipa reklamiranja zasita se mogu postići impresivni rezultati za male pare.

Ono što je ovdje bitno istaknuti jeste to da kod ovih reklama mi možemo da uradimo nekoliko podešavanja koja će vam omogućiti da postignete ono što želite.

Prvo što možemo uraditi jeste da ograničimo Google da vaše reklame prikazuje samo na odabranim protalima i web stranicama. Ukoliko znate da vaša ciljana publika dolazi na određeni portal ili web aplikaciju onda mi možemo podesiti da se samo na tom portalu prikažu vaši oglasi i na taj način dobit ćete kvalitetniji promet.

Drugo što možemo da uradimo jeste da ograničimo Google da prikazuje vaše reklame samo onim ljudima koji su u svojoj historiji pretraživanja tražili određenu ključnu riječ ili frazu. Na ovaj način dobit ćete upravo one osobe koje su zainteresovane za vaš proizvod ili uslugu.

Cijena osnovnog paketa ove usluge košta 250 KM za 30 dana promocije. U sklopu paketa dobijate profesionalnu izradu kampanje spram vaših potreba, izradu grafike za reklame, stalno nadgledanje kampanje, trajanje kampanje od 30 dana gdje se svakog dana plasiraju vaši plaćeni oglasi. Doseg na dnevnoj bazi je od 2000 osoba do 4000 osoba.

Oglasi na YouTube platformi

Ovaj tip oglasa je svima poznat to su oni oglasi koji se javljaju prije nego pogledate video ili sa strane i ispod video zapisa. 

 

Oglasi na YouTube platformi su vrlo učinkoviti naručito ako imate neku video prezentaciju ili reklamu. 

Cijena osnovnog paketa oglašavanja na YouTube platformi iznos 550 KM za 30 dana promocije. U sklopu ovog paketa dobijate oglašavanje na YouTube u trajanju od 30 dana, izradu oglasa i kampanja izradu video oglasa.

Facebook i Instagram marketing

Kod ove usluge vaše oglase prikazujemo korisnicima Facebook i Instagram platforme. Kod ovih platformi je prednost ta što se ovdje radi o stvarnim osobama koje će na svojim aplikacijama vidjeti vaše oglase. Pozicije oglasa zavise od onoga što želimo postići sa istim. 

Na ovim platformama ima jako puno mogućnosti gdje možemo od osoba tražiti da poduzmu neku radnju npr da naruče vaš proizvod direktno, da vas kontaktiraju, da kliknu i idu na vašu web stranicu gdje će sa vama ostavariti kontakt ili izvršiti narudžbu, da počnu pratiti vašu stranicu, da vide vaš oglas, da pogledaju vaš video zapis i slično.

Pošto je ovdje teško objasniti o svim mogućnostima Facebook i Instagram marketinga samo ćemo reći da se sa ovim marketingom može postići najbolji omjer uloženog i vraćenog naravno ako to za vas radi stručna osoba koja zna šta treba uraditi i kome treba plasirati oglase.

Cijena facebook marketing kampanje iznosi 250 KM za 30 dana sponzorisanih oglasa.

Sada ćemo malo o pozicijama oglasa na ovim platformama.

Facebook feed oglas je najbolja pozicija jer se ovaj oglas prikazuje osobama unutar feed sekcije dakle sekcije sa novostima.

 

Instagram Feed

Oglasi u pričama

Da sumiramo

Sigurno ste kroz tekst iznad zaključili da se korz internet marketing mogu uraditi čuda ali samo kada to vodi stručna osoba. Dakle imamo razne pozicije na raspolaganju te razne vidove marketinga. Osim toga u stanju smo da plasiramo oglase u bilo kojoj lokaciji u svijetu.

Ukoliko ste zainteresovani za neku od gore navedenih usluga slobodno nas možete kontaktirati na ovaj broj telefona +387 61 884 830 kako bi dogovorili sastanak na kome ćemo detaljnije proći kroz vaše zahtjeve.