WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Zbog vaših čestih upita za cijenu izrade web stranice mi smo odlučili da napišemo ovaj članak u kome ćemo pojasniti sve oko cijena izrade web stranica. Prije nego krenemo sa samim tehničkim aspektima teme moramo vam pojasniti da je pojam web stranica veoma širok. Naime mi u našoj branši razlikujemo nekoliko generalnih tipova web stranica:

  • Prezentacijske web stranica
  • Namjenske web stranice
  • Web portali
  • Web trgovine

Sada ćemo vam ukratko objasniti svaki od tipova tih web stranica te otprilike cijenu izrade.

Prezentacijske web stranice

Ovaj tip web stranica je namjenjen za čistu prezentaciju firme, proizvoda ili usluge. Dakle kod ovih web stranica je bitno da se posjetiocu na što bolji i moderniji način prezentuje neka firma, proizvod ili usluga. Ovdje je vrlo bitno da stranica ima novi i moderni dizajn koji će posjetioca segmentirano informisati o vašoj firmi, proizvodu ili usluzi.

Dakle ove web stranice su stranice čija je svrha da posjetioca navedu da vas kontaktira bilo kroz kontakt formu koja se nalazi na web stranici ili kroz neki drugi vid kontakta koji postavimo u sekciji za kontakt.

Kod ovih web stranica bitno je da se posjetiocu omogući da do traženih informacija dođe na lak i jednostavan način, pa je tako potrebno da se početna stranica maksimalno prilagodi vašoj djelatnosti, te da se urade moderni grafički elementi koji će posjetiocu na lak način prezentovati vašu uslugu. Također ovdje je bitno i to da se sve to lijepo složi sa ukusom. Ako imate video zapis to je još bolje jer pravilno postavljen kvalitetan video zapis će govoriti više od riječi ili fotografija.

Zašto vam treba prezentacijska stranica ?

Svako ko ima firmu ili neki biznis u današnjem modernom svijetu mora imati kvalitetnu prezentacijsku web stranicu. Naime morate da razlikujete Facebook stranicu ili neki drugi biznis profil od web stranice jer Facebook stranica ili biznis profil su vezani za te platforme i koliko će trajati ta Facebook stranica ili biznis nalog zavisi od vlasnika tih platformi. Morate da znate da Facebook stranica nije vaša prava web stranica jer Facebook stranica je samo jedan tip Facebook profila i sve informacije koje tamo objavljujete zavise od politike i pravila te platforme. Dovoljno je da Facebook promjeni pravila, što se često dešava, i da vaše objave budu odbijene ili im bude smanjena vidljivosti pa je potrebno da Facebook platformi plaćate oglase kako bi određeni broj osoba vidio tu vašu objavu. Ovo nije idealan scenarijo a osim toga kada neko na Google traži neku vašu uslugu slaba je šansa da će baš link vaše Facebook stranice izaći na pretrazi. Ako kojim slučajem i izađe na Google pretrazi osobe koje su zainteresovane za te usluge da bi dobile vaše kontakt informacije morat će se logirati na Facebook što za neke starije osobe ili osobe neuke u informatiku predstavlja problem i samim time gubite klijente.

Ako posjedujete svoju web stranicu sa vlastitiom domenom ovo gore rečeno vam ne predstavlja problem jer na prezentacijskoj web stranici se radi posebna stranica za kontakt sa kontakt formom i sa svim ostalim vašim kontakt podacima, tako da posjetilac na lak način može da dođe do vaših kontakt podataka te vam na lak način može poslati poruku kroz kontakt formu. Poruka sa kontakt forme dolazi vama na email direktno. Pored toga prezentacijske web stranice prijavljujemo na pretraživače (google, bing…) tako da kada neko ukuca neku ključnu riječ koja se odnosi na vašu web stranicu vi ćete biti prikazani u pretrazi.

Cijena izrade prezentacijske web stranice?

Sada dolazimo do onog dijela koji vas najviše zanima a to je cijena same izrade prezentacijske web stranice. Cijena izrade zavisi od vaših zahtjeva i želja također i od korištene tehnologije. Da kažemo ovako cijena izrade osnovne prezentacijske web stranice  kod nas košta 150 KM ( 75 EUR ) U ovom paketu dobijate izradu i dizajn prezentacijske web stranice, do 15 stranica u glavnom meniju, moderan dizajn, posebnu kontakt formu zaštićenu od spama, instaliranje na WordPress radi vašeg lakšeg rukovanja stranicom, prebacivanje stranice na vaš hosting nalog i domenu, forisranje SSL cetifikata (da nemate not secure), SEO optimizaciju osnovnu, prilagođavanje izgleda web stranice uređaju sa koga se gleda (mobitel, tablet, TV, desktop…), izradu grafike za web stranicu, garancija godinu dana na kod i funkcionalnost, ako ugovorimo naše održavanje garancija traje dok traje održavanje. 

Ukoliko želite da dobijete cijenu izrade web stranice na osnovu izgleda neke druge web stranice slobodno nam se javite na  email: info@xxlclass.com

Kontakt telefon: +38761884830

Namjenske web stranice

 

Namjenske web stranice su web stranice koje se rade zbog neke specifične namjene, npr. stranica kojoj je cilj da omogući posjetiocima da na lak način izvrše rezervaciju nekog termina online, ili da na lak način izvrše narudžbu neke druge specifične usluge, ili da posjeticoima omogući da na lak način dobiju informacije o nekretnini i lokaciji iste i slično.

Dakle ove web stranice se rade isključivo na osnovu zahtjeva klijenta i ovdje nema nekog šablona sve se radi custom. Ovdje je vrlo bitno da se stranice prilagode djelatnosti i da posjetioc na lak način dođe do traženih informacja te da na lak način obavi ono zbog čega je stranica i urađena npr. rezervacija termina. Sva ova automatizacija vama kao vlasniku nekog biznisa omogućava to da više ne trošite vrijeme za određene jednostavne poslove nego to radi automatizam za vas. 

Svaka stranica, kao i gore kod prezentacijskih web stranica, radi se tako da se prilagođava svakom uređaju sa koga se gleda. Tako korisnik neće na svom mobilnom uređaju imati neku stranicu čiji se sadržaj jako teško vidi. 

Cijena izrade namjenskih web stranica?

Pošto se ove stranice rade isključivo na osnovu vaših zahtjeva cijena izrade se određuje posebno za svaki zahtjev. Međutim ima i stranica za koje možemo dati okvirnu cijenu izrade tako za stranice Agencija za nekretnine okvirna cijena izrade je 350 KM ( 180 EUR). U sklopu ove cijene dobijate izradu i dizajn web stranice za agenciju za nekretnine, posebni modul za objavu vaših oglasa, izlistavanje kategorija, posebnu stranicu za oglase na kojoj se nalaze svi podaci za nekretninu opis, lokacija, slike i slično.

Kontakt telefon: +38761884830

Web portali

Web portali su specifičan tip web stranica koje su namjenjene za objavu raznog sadržaja, tako možemo imati web portale za vijesti, za sportske vijesti, recepte, zabavu i slično. Uglavnom web portali su automatizovani sistemi koji vama kao vlasniku omogućavaju da na lak način vršite objavu svega što vi mislite da je potrebno. Ukoliko znate da radite u Word programu znat ćete da radite i uređujete web portal.

Naime mi web portale radimo na WordPress platformi, ovo je platforma koja je namjenjena upravo za web portale i blogove. Ona vam omogućava da vrlo lako pišete članke bez ikakvog zanja oko programiranja i dizajna. Naime vi dobijate interfejs sličan Word dokumentu i unutar toga pišete svoj tekst dodajete slike i sve ostalo. Kada završite samo kliknete na dugme objavi i automatizam sve ostalo obavi za vas. Automatizam će sam da postavi taj članak na vrh i da ga doda u određeni layout, također kako pišete članke automatizam će sam da stilizuje početnu stranicu i da dodaje modernu tipografiju. 

Osim pisanja teksta vi imate i opciju uređivanja prostora za banere i dodavanje novih banera te naravno dodavanje linkova i svega ostaloga što se tiče marketinga. Web portal ćemo prijaviti na tražilice (Google, bing…), tako kada vi objavite neki članak automatizam će sam dati input tražilicama da je članak objavljen te će im poslati zahtjev za indeksiranjem. Kada tražilice indeksiraju vaš članak isti će posjetioci moći pronaći kada kucaju neku ključnu riječ iz tog članka.

Dakle ovdje se radi o potpuno automatizovanim sistemima gdje je vaše samo da dodajete sadržaj dok je dizajn i sva ostala funkcionalnost automatizovana i zadana onako kako dogovorimo.

Cijena izrade web portala?

Kao i sve druge stranice tako i kod web portala cijena zavisi od vaših zahtjeva i želja. Okvirna cijena osnovnog web portala iznosi 500 KM ( 255 EUR ). U sklopu ovog paketa dobijate izradu i dizajn modernog web portala, prilagođavanje uređaju sa kojeg se gleda, postavku web portala na WordPress radi vašeg lakšeg rukovanja, postavku web portala na vaš hosting nalog i domenu, SEO optimizacija i uvezivanje sa tražilicama.

Kontakt telefon: +38761884830

Web trgovine

Ove web stranice urađene su posebno za prodaju proizvoda kako fizičkih tako i digitalnih. Ono što odlikuje ove web stranice jeste to što su ovo automatizovani sistemi za narudžbu i plaćanje proizvoda online. Dakle ovdje posjetioc ima mogućnost da pregleda proizvoda da ih dodaje u košaricu i da nakon toga ispuni podatke u kontakt formi te da iste plati odmah na web stranici. 

Ove web stranice se rade posebno za svakog klijenta na osnovu njegovih zahtjeva. Ono što je bitno istaći jeste da vi kao vlasnik online prodavnice možete da vrlo lako postavljate proizvode te da naravno upravljate svim narudžbama. Unutar administracije web trgovine nalaze se razni alati za pregled i upravljanje svih narudžbi koje se dešavaju na web stranici. 

Ovaj tip web stranice morate razlikovati od Facebok stranice jer ovdje se radi automatizovani sistem koji će se postaviti na vašu domenu i sve će biti u vašem vlasništvu. Na vama je samo da dodajete proizvode slike, opise i cijenu. 

Kada kupac izvrši narudžbu vama će stići obavjest na email a narudžba će biti vidljiva i kroz administraciju web stranice. Ukoliko ste integrisali online plaćanje tamo ćete vidjeti i status plaćanja ukoliko radite na osnovu plaćanja po uzeću onda ćete vidjeti sve informacije koje je korinsik ostavio. 

U sklopu web trgovina možemo uraditi i sitem recenzije, gdje će kupci ostaviti komentare na taj proizvod što će vam naravno donijeti veću prodaju.

Sve web trgovine rade se u modernim tehnikama i posebnu pažnju posvećujemo dizajnu i prilagođenosti stranice uređaju sa koga se gleda.

Cijena izrade web trgovine?

Cijena osnovnog paketa izrade i dizajna web trgovine u našem studiu iznosi 400 KM ( 205 EUR ). U sklopu ovog paketa dobijate izradu i dizajn moderne web trgovine, postavku web trgovine na WordPress platformu radi lakšeg uređivanja, izrada modula za akcije i online narudžbe, integraciju online plaćanja ne radimo na osnovnom paketu to radimo na većim paketima.

Kontakt telefon: +38761884830

Koji su to koraci u izradi jedne web stranice?

Ukoliko želite da vam naš tim uradi izradu web stranice potrebno je da nam se javite na email: info@xxlclass.com . U tom emailu navedite koja vas usluga zanima, te koji su vaši zahtjevi za izradu web stranice. Nakon toga mi ćemo vam poslati ponudu za izradu tog tipa web stranice. Ako vam ponuda odgovara onda je potrebno da nam dostavite materijal za web stranicu (logo, slike, tekstovi, video i slično). Ukoliko nemate materijala za web stranicu i želite da istu naknadno popunjavate u tom slučaju mi ćemo za vas uraditi neki provizorni materijal koji ćete vi kasnije sami mjenjati. 

Poslje toga naš tim će uraditi nacrt web stranice i isti će postaviti na naš servere na probni link. Taj probni link ćemo poslati vama, putem tog linka vi ćete uživo moći da pogledate kako izgleda i funkcioniše nacrt web stranice. Kada dogovorimo konačno rješenje onda vršite uplatu 20% od dogovorenog iznosa (avans). Nakon toga mi ćemo vam postaviti stranicu na vašu domenu i hosting nalog. Kada to završimo onda vršite uplatu preostalog dijela iznosa.

Kontaktirati nas možete sljedećim metodama:

Email: info@xxlclass.com

Kontakt telefon: +38761884830

 

Osim izrade web stranica radimo još i sljedeće usluge:

Održavanje postojećih web stranica:

Vršimo održavanje vaših postojećih web stranica i web aplikacija po svim profesionalnim standardima. Cijena osnovnog paketa održavanja iznosi 50 KM ( 25 EUR) mjesec dana, u sklopu toga dobijate održavanje i ažuriranje koda web stranice, dodavanje novih objava na web stranicu, izradu prateće grafike za objave, dodavanje i uređenje materijala na web stranici, osnovu SEO optimizaciju. U ovom paketu dobijate do 15 radnih sati programera u toku mjeseca. 

Popravak i redizajn starih web stranica

Vršimo popravke svih segmenata vaših web stranica. Radimo i redizajn web stranica tako da vašim starim web stranicama dajemo novo ruho. Cijena ove usluge ide već od 50 KM (25 EUR).

Instalacija WordPress-a i tema

Vršimo instalaciju core WordPressa i dodavanje i prilagođavanje tema po vašem izboru. Ukoliko imate temu mi ćemo izvršiti svu potrebnu kostimizaciju iste tako da je prilagodimo vašim potrebama, izvršit ćemo i prevod teme. Ukoliko nemate temu mi za vas možemo izvršiti kupnju premium teme ili izradu nove teme od stane našeg tima. Cijena ove usluge (Instalacija WP i teme) ide već od 50 KM ( 25 EUR).

Grafički dizajn

Radimo sve vrste grafičkog dizajna od izrade banera do logotipa. Cijena ove usluge ide već od 50 KM ( 25 EUR).

Facebook marketing

Za vas vršimo sav posao oko Facebook marketinga u sklopu ove usluge vršimo održavanja vaše FB stranice, dodavanje novih objava, uređenje grafike koja će pratiti objave ili uređenje vaših slika, izradu video zapisa, izradu reklame i sponzorisanje vaših objava svakodnevno u toku dogovorenog perioda. Osnovni paket FB marketinga iznosi 250 KM ( 128 EUR) na mjesečnom nivou.

Google marketing

Vršimo izradu i puštanje reklama na Google platformi. U sklopu ove usluge možemo vam izraditi kampanju koja će vršiti izdvajanje vaše web stranice kao prve u pretrazi za određenu ključnu riječ, također možemo vam uraditi reklame koje će se vašim potencijalnim klijentima pokazivati na web stranicama koje posjećuju ili možemo uraditi da se vaše reklame pokazuju na YouTube platformi. Cijena osnovnog paketa Google marketinga iznosi 250 KM ( 128 EUR ) na mjesečnom nivou.

Instagram marketing

Vršimo izradu marketing kampanja koje će se provoditi na Instagram platformi. Cijena osnovnog paketa Instagram marketinga iznosi 250 KM ( 128 EUR) na mjesečnom nivou.

Unajmite web developera, web dizajnera, grafičkog dizajnera ili marketing stručnjaka

Imate neki IT projekat ali nemate resursa obratite se nama mi vam možemo pomoći da isti realizujete. Za vrlo povoljne cijene možete da izvršite najam naših resursa te da vam naše kolege završe traženi posao. Radimo sve od izrade web stranica do digitalnog marketinga.

Ko smo mi?

Mi smo skupina osoba koja radi u IT firmama u Bosni i Hercegovni, te koje posle svojih redovnih poslova rade na vašim projektima honorarno. Sve naše kolege rade na velikim projektima i imaju veoma puno iskustva u tim poljima. Mi vam garantujemo da će vaše projekte raditi osobe koje su već radile na takvim projektima u svojim matičnim firmama i koje znaju sve oko tog posla. Dakle mi vam nudimo profesionalnu uslugu osoba koje već dugi niz godina rade na tim poslovima i koje će honorarno da odrade taj posao za vas.

Ukoliko imate nekih primjedbi, sugestija ili želite neki vid saradnje slobodno nas kontaktirajte mi ćemo vam rado odgovoriti. Kontaktirati nas možete putem ovoge email-a: info@xxlclass.com

 

Možda će vas zanimati i ovi naši članci koji su povezani sa ovom temom: