WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Održavanje web stranica podrazumjeva specifičan posao za koje je potrebno veliko znanje i iskustvo. Da li znate da je za održavanje web stranice potrebno mnogo više vještina nego za izradu iste. Naime u toku životnog vijeka web stranice javljaju se razni problemi koji nisu uopšte u sferi web developmenta.

Kada napravite novu web stranicu ona radi perfektno, no protekom vremena ta web stranica počinje da pokazuje znake starosti i počinju da je stižu razni problemi. Pa tako dolazi do čestih hakerskih napada, do preuzimanja adminsitracije web stranice od strane hakera, do težeg učitavanja web stranice, do gubljenja posjeta a samim time i potencijalnih kupaca. 

Ako je web stranica rađena na nekoj platformi tada dolazi do još većih problema. Naprimjer ako je web stranica rađena u WordPress-u (polularna CMS platforma) onda ako je ne održavate za par godina osnova WordPress-a će biti toliko stara da neće podržavati ažuriranje određenih plugina i tema. Tako možete doći u situaciju da je potrebno da ažurirate neki esencijalni plugin ali vam to WordPress ne dopušta jer traži ažuriranje prvo njegove osnove. Ok, vi ne sluteći ništa loše, pokrenete ažuriranje osnove WordPress-a i nakon ažuriranja odete na početnu stranicu vaše web stranice i tamo imate šta da i vidite. Sav sadržaj je tu ali je sve pobrkano ili nema nekih glavnih stvari koje su bile tu. Pitate se šta je sada bilo zbog čega se to desilo. Naime to se desilo zbog toga što kada vršite ažuriranje WordPress osnove prvo morate da uradite ažuriranje teme i da istu prilagodite php verziji nove verzije WordPressa  te također morate da ažurirate i sve plugine i tek onda bi mogli ići na ažuriranje osnove WordPress-a.

Ovo su neki od tipičnih problema koji se događaju kada ne vršite adekvatno održavanje web stranice a sada ćemo da pišemo o onome zbog čega ste i došli na ovaj članak a to su cijene održavanja web stranica od strane našeg tima i šta ulazi u te usluge.

Naš tim je sastavljen od iskusnih web developera i programera koji za vas honorarno rade održavanje vaših web stranica. Bitno je podvuci honorarno, naime naš studio je sastavljen od IT stručnjaka koji redovno rade na svojim poslovima u matičnim firmama, poslje svog radnog vremena ti IT stručnjaci rade na našim i vašim projektima. Zbog toga što je ovo honorarni angažman cijene naših usluga su znatno niže od cijena usluga u našim matičnim firmama.

Pod osnovnim održavanjem web stranice podrazumjevamo ažuriranje koda web stranice ili CMS platforme, unapređenje izgleda web stranice i prilagođavanje iste da nema problema prilikom pregleda sa mobilnog uređaja ili drugih uređaja, otklanjanje svih grešaka na web stranici, dodavanje novog sadržaja na web stranici, dodavanje i izrada moderne grafike, izrada sigurnosnih kopija web stranice, otklanjanje sigurnosnih prijetnji sa web stranice, osnovni paket SEO optimizacije, dodavanje novih proizvoda u web shop i optimizacija brzine učitavanja web stranice.  Osnovni paket podrazumjeva do 12 radnih sati u toku mjeseca. Cijena osnovnog paketa iznosi 100 KM.

Ukoliko želite jednokratno održavanje onda se možemo dogovoriti da radimo na osnovu broja radnih sati. Cijena radnog sata na održavanju iznosi 20 KM. Hitno održavanje koje se obavlja u ne tipično vrijeme iznosi 50 KM po radnom satu.

Za više informacija možete nam pisati na ovaj email: info@xxlclass.com