WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Brzina je bitna!

Vaša web stranica možda ima super sadržaj koji niti jedna druga web stranica nema, ali javlja se problem nemate dovoljnu posjećenost web stranice i oni posjetioci koji je posjete zadrže se vrlo malo vremena na web stranici.

Optimizacija web stranica xxl studio tuzla

Razmišljate u čemu je problem, zašto vaša web stranica na kojoj se nalazi super sadržaj nema veliku posjećenost, a neke druge stranice koje nemaju ni upola super sadržaj kao vaša imaju veću posjećenost od vaše web stranice. Odgovor na vaše pitanje jeste da je brzina učitavanja vaše web stranice jako spora. Sada se pitate a kako brzina učitavanja moje web stranice može da utiče na posjećenost? Brzina itekako utiče na posjećenost vaše web stranice.  Naime prema  istraživanju uglednog Fakulteta za informacione tehnologije iz Detrojita (USA) ukoliko se vaša web stranica ne učita za 7 sekundi više od 65% potencijalnih posjetilaca će prekinuti učitavanje i vratiti se na stranicu odakle su došli do vaše stranice (to je obično google). Ovo vraćanje sa neučitane stranice google zove “Bounce rate”, te što je Bounce rate neke stranice veći google roboti će smatrati da je ta web stranica veoma loše kodirana ili da ima maliciozni sadržaj te će je staviti na lošije mjesto prilikom ispisa rezultata pretrage korisnicima.

Također velika većina korisnika nema strpljenja da čeka više od 7 sekundi da se vaša web stranica učita te napuštaju učitavanje i prije nego dođu do sadržaja vaše web stranice. Sada se vi sigurno pitate a zašto i oni posjetioci koji imaju strpljenja i dođu na web stranicu ostaju jako kratko. I tu vam ključnu ulogu igra brzina jer kada posjetioc zatraži da vidi neku drugu stranicu na vašoj web stranici osim početne opet se susreće sa sporim učitavanjem što ga naravno nervira i on se odlučuje da traženi sadržaj pronađe na nekoj web stranici koja ima brže učitavanje.

Da li je djelić sekunde zaista bitan za pozitivno korisničko iskustvo? Naravno da jeste a više informacija o tome kako brzina utiče na posjećenost i korisničko iskustvo pročitajte u ovom članku “Brzina je itekako bitna”

Neznate za koliko sekundi se učitava vaša web stranica? Provjerite to ovdje putem bespaltnog testa.

Mi iz XXL STUDIA nudimo vam profesionalnu uslugu optimizacije web stranica. Garantujemo vam da ćemo optimizirati vašu web stranicu tako da će učitavanje iste biti ispod 5 sekundi.

Popunite formu ispod i saznajte cijenu koštanja optimizacije vaše web stranice.