WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]UX je skraćenica za engleski termin “User experience” što bi prevedeno na naš jezik značilo korisničko iskustvo. Ovaj termin upotrebaljava se za način na koji obični korisnik ima interakciju sa brendom, web stranicom ili aplikacijom, u smislu koliko lako korisnik dolazi do željenih informacija.

Dobro korisničko iskustvo cilja na “što” , “zbog čega” i “kako” proizvod može biti povezan sa svakodnevnim emocijama i potrebama klijenta.

Zašto je korisničko iskustvo bitno?

Optimiziranje korisničkog iskustva je put ka povećanju narudžbi i satisfakcije kupaca sa uslugama koje pružate. Ono čini korisnika više sklonim ka narudžbi te veže Vaš proizvod sa životnim stilom kupaca što naravno potiče širenje Vašeg brenda.

Naime korisničko iskustvo mora biti prilagođeno načinu razmišljanja i djelovanja prosječnog korisnika web stranice, dakle korisničkim iskustvom mora se korisniku omogućiti da na najlakši i najbrži način dođe do željenih infomacija. Često se dešavaju situacije da web stranice izgledaju jako primamljivo ali ako na njima nije podešeno kako treba korisničko iskustvo onda se dešava da pada prodaja te da se smanjuje vrijeme provedeno na web stranici od strane običnog korisnika. Također brzina učitavanja je bitan faktor kod korisničkog iskustva i naučno je dokazano da ako je učitavanje web stranice veće od 4 sekunde 70% korisnika niti ne sačeka potpuno učitavanje web stranice. Kod web shopova zna se desiti da je sistem narudžbe jako komplikovan pa zbog toga i opada prodaja.

Šta je to dizajn u skladu sa korisničkim iskustvom?

Dizajn koji je prilagođen korisničkom iskustvu je proces kreiranja proizvoda, web stranice ili aplikacije čiji je primarni cilj da se prilagodi potebama korisnika, a sve to u cilju da se uklone granice i konflikti koji loše utiču na korisnika i odvaćaju ga od glavnog cilja te web stranice.

Korisničko iskustvo se proteže od prvog momenta kada korisnik sazna za Vaš brend dakle od pretrage pa do krajnjeg cilja web stranice ili aplikacije.

Koja je razlika između korisničkog iskustva (user experience) i korisničkog interfejsa (user interface)? Iako se često pomješaju ova dva pojma, korisnički interfejs je samo jedan od koncepata korisničkog isksutva. Korisnički interfejs se odnosi na dizajn koji je primjenjen na komponente, grafiku i sadržaj na web stranici a koji doprinosi boljem korisničkom iskustvu.

Da li je potrebno angažovati eksperta u polju korisničkog iskustva?

Naravno da je to potrebno jer samo expert iz ove oblasti može na najbolji mogući način da predstavi Vaš brend korisniku te da mu omogući da na najlakši mogući način dođe do krajnje svrhe web stranice.

Mi u našem studiu imamo tim stručnjaka koji se bavi korisničkim iskustvom i koji iza sebe imaju više od 10 godina iskustva. Naš tim Vam može na najbolji mogući način uraditi profesionalno korisničko iskustvo, te na taj način Vi ćete dobiti veću posjećenost web stranice te samim tim i više klijenata.

Ukoliko nas želite angažovati Vi možete otići na sekciju kontakt i izabrati bilo koju opciju za kontakt koja Vama najviše odgovara.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_progress_bar values=”%5B%7B%22label%22%3A%22HTML5%20%26%20CSS%203%22%2C%22value%22%3A%2290%22%2C%22color%22%3A%22blue%22%7D%2C%7B%22label%22%3A%22JavaScript%22%2C%22value%22%3A%2275%22%2C%22color%22%3A%22vista-blue%22%7D%2C%7B%22label%22%3A%22React.js%22%2C%22value%22%3A%2260%22%2C%22color%22%3A%22juicy-pink%22%7D%5D” options=”striped,animated” css_animation=”top-to-bottom” title=”Koristimo ove tehnologije”][vc_text_separator title=”Neke od naših usluga” i_icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” i_color=”black” color=”custom” border_width=”2” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” accent_color=”#3f3f3f”][vc_btn title=”IZRADA PREZENTACIJSKIH WEB STRANICA” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-desktop” css_animation=”right-to-left” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Fweb-dizajn%2Fprezentacijske-web-stranice%2F|||”][vc_btn title=”IZRADA WORDPRESS STRANICA” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-wordpress” css_animation=”right-to-left” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Fweb-dizajn%2Fcms%2F|||”][vc_btn title=”IZRADA WEB PORTALA” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-newspaper-o” css_animation=”right-to-left” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Fweb-dizajn%2Fportali%2F|||”][vc_btn title=”IZRADA WEB TRGOVINA ( WEB SHOP )” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” css_animation=”bottom-to-top” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Fweb-shop%2F|||”][vc_btn title=”FACEBOOK MARKETING” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-facebook-square” css_animation=”right-to-left” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Finternet-marketing%2Ffacebook-marketing%2F|||”][vc_btn title=”GRAFIČKI DIZAJN” color=”blue” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-paint-brush” css_animation=”right-to-left” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fxxlclass.com%2Fbs%2Fgraficki-dizajn%2F|||”][/vc_column][/vc_row]