WeCreativez WhatsApp Support
Kontaktirajte naš tim putem WhatsApp aplikacije
Poštovani izvolite kako Vam možemo pomoći?

Push notifikacije su male popup poruke koje se šalju na uređaje korisnika čak i onda kada aplikacija ili web stranica nije otvorena. Ove notifikacije su osmišljene tako da privlače pažnju korisnika a mogu se koristiti kao obavijesti za novosti, događaje ili u marketinške svrhe.

Notifikacija se može sastojati od naslova, poruke, slike i linka.

Zašto ih koristiti

Notifikacije se prvenstveno koriste za obavješavanje registrovanih korisnika o novom članku ili o novom proizvodu. Ono što je bitno jeste to da korisnik mora biti registrovan na push notifikacije a to postižemo tako što na web stranici uvrstimo popup koji obavještava posjetioca da može da se registruje na notifikacije i prima obavještenja o svakom novom članku ili novom proizvodu sa te web stranice.

Postupak registracije je vrlo lak bitno je samo da posjetilac jednim klikom odobri dobijanje notifikacija i nakon toga on će za svaki novi članak ili proizvod dobiti notifikaciju od strane web stranice. Tu notifikaciju će dobiti na uređaj sa koga se registrovao, tako ako se registrovao sa web preglednika onda će notifikaciju dobiti čim upali web preglednik, a ako se registrovao sa mobilnog uređaja onda će tu notifikaciju dobiti na mobilni telefon kao sve ostale notifikacije koje dobiva npr od Facebooka i sličnih aplikacija.

Primjere push notifikacija koje smo mi radili za web stranice možete pogledati na ove dvije web adrese: www.receptoor.com , www.coolmaag.com